Ministerul Finanţelor negociază cu Banca Mondială un împrumut de 800 de milioane de euro pentru plata serviciilor suplimentare efectuate de către medicii de familie către populaţie, dar şi pentru medicina comunitară, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a participat la Conferinţa anuală de medicină a familiei, ocazie cu care  a subliniat rolul important al medicilor de familie în sistemul de sănătate, motiv pentru care Guvernul va susţine creşterea alocării de fonduri pentru medicii din acest sector.

”Astfel, în cadrul unui împrumut de aproximativ 800 milioane de euro pe care Ministerul Finanţelor îl negociază cu Banca Mondială, sunt prevăzute fonduri pentru plata serviciilor suplimentare efectuate de către medicii de familie către populatie şi pentru medicina comunitară, în scopul asigurării unui acces mai bun al populaţiei la servicii medicale primare şi al eficientizării cheltuielilor din sănătate”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Sorina Pintea afirmă că fondurile vor suplimenta creşterea bugetului pentru medicina de familie.

”Ne preocupă acest aspect şi, în afară de ceea ce s-a făcut până acum, adică creşterea bugetului pentru medicina de familie cu aproximativ 25% anul acesta, am înţeles că este nevoie de o creştere a procentului alocat pentru medicina de familie, de la 6,5% la 10%. Guvernul va susţine acest lucru printr-un împrumut pe care Ministerul Finanţelor îl negociază cu Banca Mondială de aproximativ 800 de milioane de euro. Şi alte servicii pe care le-am preluat din sistemele altor ţări din Europa  şi care nu sunt plătite în acest moment de către statul român, dar pe care medicii de familie le acordă, dorim să le recompensăm, să nu mai fie facute gratuit”, a declarat Sorina Pintea.

Contractul care se negociază de Ministerul Finantelor cu Banca Mondială prevede şi fonduri pentru dotarea cu echipamente a cabinetelor medicale, precum şi pentru pregătirea personalului medical din medicina primară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.