Medicii şi farmaciştii care doresc eliberarea unui Certificat de Conformitate nu mai trebuie să prezinte la Direcţiile de Sănătate Publică copii legalizate după documente, anunţă, luni, Ministerul Sănătăţii, măsura fiind valabilă din 20 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a fi recunoscute calificările româneşti în celelalte state membre ale Uniunii Europene pentru profesiile de medic, medic dentist şi farmacist, se vor depune copii nelegalizate ale următoarelor documente: diplomă de licenţă, respectiv diplomă de medic, medic dentist/medic stomatolog sau farmacist; foaia matricolă a diplomei de licenţă sau, după caz, a diplomei de medic, medic dentist/medic stomatolog sau farmacist; diplomă de bacalaureat; carnet de rezident; carte de muncă; documentele de schimbare a numelui (ex. certificat de căsătorie); contract/contractele individuale de muncă/contractele de voluntariat şi sau/actele adiţionale ale acestora.

La depunere, copiile nelegalizate vor fi însoţite obligatoriu de originale şi vor fi certificate sub semnătură de persoana desemnată din cadrul DSP să primească aceste dosare, precizează Ministerul Sănătăţii (MS). După certificare, originalele se restitue titularilor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În cazul în care o persoană aduce totuşi o copie legalizată după document, atunci instituţia administraţiei publice centrale este obligată să o accepte.

Solicitanţii au în continuare obligaţia de a depune celelalte acte necesare eliberării documentelor de conformitate în formatul solicitat şi până în prezent, potrivit MS.

În cazul solicitanţilor care prezintă documente emise de alte state membre ale UE sau state terţe (ex. diplomă de bacalaureat, certificat de căsătorie etc.) acestea vor fi însoţite de traducerea în original în limba română.

Măsura intră în vigoare marţi şi se înscrie în acţiunile Executivului de simplificare şi debirocratizare a interacţiunii cetăţenilor cu administraţia publică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.