Ministerul Sănătăţii a transmis, marţi, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, că nevoia de sânge şi produse de sânge sigure pentru transfuzii este esenţială pentru salvarea de vieţi. Instituţia precizează că lucrează la eficientizarea activităţii sistemului naţional de transfuzie sanguină, alături de experţi europeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ziua Mondială a Donatorului de Sânge reprezintă prilejul de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge. Ministerul Sănătăţii face apel pentru donarea voluntară de sânge şi mulţumeşte tuturor celor care au înţeles importanţa actului donării, ajutând bolnavii să supravieţuiască prin gestul lor. Necesitatea de a dispune de sânge şi produse de sânge sigure pentru transfuzii este esenţială pentru salvarea de vieţi”, a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat. 

Instituţia a precizat că urmăreşte eficientizarea activităţii sistemului naţional de transfuzie sanguină.  

”Este nevoie de o permanentă dezvoltare şi reformare în acest domeniu, iar Ministerul Sănătăţii împreună cu specialiştii lucrează la un set de măsuri în acest sens. În cadrul Programului de sprijin pentru reformele structurale (SRSS) privind reorganizarea sistemului de transfuzie realizat în colaborare cu Comisia Europeană, experţi români şi din alte state membre ale Uniunii Europene lucrează la identificarea unui nou model de creştere a capacităţii de asigurare a tratamentului transfuzional pentru pacienţii care au nevoie şi de îmbunătăţire a accesului populaţiei la donarea de sânge în cadrul unui program flexibil, adaptat”, a mai transmis ministerul.  

Potrivit instituţiei, ”nevoia de sânge este universală şi obiectivul autorităţilor este acela de creştere a calităţii vieţii pacienţilor, însă fără ajutorul donatorilor echipele de medici nu pot atinge acest obiectiv”.  

14 iunie este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.