Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Alexandru Rogobete, a precizat, sâmbătă, că s-a alăturat Caravanei medicale formate din 40 de doctori care au consultat gratuit localnicii din comuna Crişan, din Delta Dunării. El a adăugat că medicii „au ajuns aici cu echipamente medicale moderne - ecografe, aparate EKG, echipamente de optimetrie, aparate de laborator portabile, cu un singur gând: să ajute cât mai mulţi oameni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Împreună pentru viaţă. Nu e doar numele Caravanei medicale căreia i s-au alăturat în acest week-end 40 de medici pentru a consulta gratuit localnicii din comuna Crişan, din Delta Dunării. E şi un motto după care se ghidează aceşti medicii care au venit tocmai de la Timişoara în inima Deltei, în unul din cele mai bine conservate sate din rezervaţie, Mila 23. Pentru ei, acest loc, nu a fost prea departe. Au ajuns aici cu echipamente medicale moderne: ecografe, aparate EKG, echipamente de optimetrie, aparate de laborator portabile, cu un singur gând: să ajute cât mai mulţi oameni”, a afirmat secretarul de stat în MS, dr. Alexandru Rogobete, potrivit unei postări de sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

El a adăugat că a reuşit să se alăture Caravanei în acest sfârşit de săptămână şi „să dau şi eu o mână de ajutor doctorilor care au consultat deja zeci de localnici. O parte dintre aceşti oameni nu mai ajunseseră la medic de ani de zile şi au beneficiat de consultaţii de specialitate: cardiologie, gastroenterologie, ginecologie, endocrinologie, ORL, pediatrie, oftalmologie şi analize de laborator”.

„Caravana a parcurs până acum zeci de mii de km şi funcţionează datorită rezidenţilor coordonaţi de prof. dr. Dorel Săndesc, care îşi dedică timpul celor care locuiesc în zone izolate şi care nu au acces aşa de uşor la servicii medicale. Le mulţumesc şi îi asigur că îi voi sprijini în acţiunile lor, de fiecare dată când timpul îmi va permite”, a completat Rogobete.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.