Specialiştii din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului vor face, marţi, măsurători pentru stabilirea nivelului de radiaţii din zona Pieţei Victoriei, anunţă Ministerul Mediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, echipele mixte formate din specialiştii Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului vor merge, în cursul zilei de marţi, cu un laborator mobil pentru a face măsurători la faţa locului.

Măsurile vin după ce Gazeta Sporturilor a prezentat, marţi, un raport din 2016 ţinut secret conform căruia la Muzeul Naţional de Geologie, situat în apropierea Pieţei Victoriei, sunt radiaţii de 20 şi chiar de 100 de ori mai mari decât în zona interzisă de la Cernobîl, jurnaliştii precizând că angajaţii muzeului au probleme grave de sănătate din această cauză.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.