Ministerul AfacerilorINterne a transmis, vineri, că, în ultma verificărilor din ultima săptămână s-a constatat că doar 7% dintre cetăţeni şi 0,33% dintre operatorii economici verificaţi nu au respectat măsurile de protecţie sanitară. Oficialii Ministerului transmis că respectarea măsurlor de protecţie sanitară este în continuare esenţială, având în vedere trndul crescător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere analiza realizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică care arată că rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-COV-2 este în creştere, facem un nou apel la responsabilitate, la respectarea măsurilor de protecţie sanitară mai ales în zonele aglomerate unde pericolul de transmitere a bolii este foarte ridicat. O conduită socială prudentă, o vigilenţă crescută sunt condiţii esenţiale pentru limitarea răspândirii acestui virus”, a transmis, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

”Recomandăm şi cadrelor didactice şi părinţilor să fie atenţi la copii şi să insiste în continuare asupra necesităţii respectării regulilor de igienă şi de protecţie sanitară, iar atunci când un copil prezintă simptome de tip respirator (de exemplu tuse, rinoree, dificultăţi în respiraţie) sau alte simptome de boală infecţioasă să ia măsuri imediate”, a adăugat Dajbog.

Aceasta a prcizat că, în urma verificărilor din ultima săptămână, s-a constatat că doar 7% dintre cetăţeni şi 0,33% dintre operatorii economici verificaţi nu au respectat măsurile de protecţie sanitară.

”Procentele sunt similare cu cele din săptămânile anterioare”, a prcizat Dajbog.

Potrivit acesteia, angajaţii MAI, sprijiniţi de poliţişti locali şi personal de la alte autorităţi şi ministere, au desfăşurat, în ultima săptămână aproximativ 11.000 de acţiuni în zone cu risc ridicat de răspândire a virusului SARS-CoV-2.

Verificările au vizat aproape 33.000 de operatori economici, 1.460 de operatori transport persoane şi aproximativ 63.600 de obiective de interes, printre care 24.800 de restaurante, terase sau fastfood-uri.

De asemenea, au fost verificate peste 580 de mii de persoane, fiind depistate aproape 34.640 de persoane care nu purtau mască de protecţie, 72 care nu respectau distanţa fizică şi 427 care nu au respectat măsurile privind carantina sau izolarea. Alte 5.100 de persoane au efectuat deplasări pe timpul nopţii, în intervalul supus restricţiilor, fără un motiv întemeiat.

”Au fost constatate totodată situaţii de nerespectare de către agenţi economici sau de către persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private. În total, în ultima săptămână au fost aplicate aproximativ 40.900 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste opt milioane de lei. De asemenea, s-au întocmit 32 de dosare penale în care sunt cercetate 42 de persoane”, a mai precizat Dajbog.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.