Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat duminică seara, la Digi 24, că ministerul publicî luni calendarul de înscriere pentru grădiniţă şi pentru clasa pregătitoare. Anisie a precizat că înscrierea se va face online, iar evaluarea psihosomatică a elevilor care se înscriu în clasa pregătitoare va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Ministerul Educaţiei mâine va publica pentru grădiniţe calendarul de reînscriere sau înscriere, iar pentru clasa pregătitoare noul calendar, în aşa fel încât să dăm posibilitatea părinţilor să realizeze înscrierea fie la clasa pregătitoare, fie la grădiniţă. Avem o noutate, la clasa pregătitoare, de fapt noutatea este atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare, că înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul şi am anunţat deja că evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor sau tutorilor legali şi o fişă completată de grădiniţa pe care a frecventat-o elevul”, a declarat Monica Anisie. 
Ea a precizat că luni va avea loc o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali în cadrul căreia vor fi stabilite toate procedurile. 
“Avem la ora 9, o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari generali şi vom stabili toate procedurile în aşa fel încât să venim în întâmpinarea părinţilor, în sprijinul acestora, pentru a transmite cât mai uşor aceste fişe de înscriere sau reînscriere”, a explicat ministrul Educaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.