Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o Hotărâre pentru modificarea şi completarea HG 595/2007 privind funcţionarea şi atribuţiile Comitetului pentru finanţe publice locale, a anunţat Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Această decizie are rolul de a operaţionaliza Comitetul pentru finanţe publice locale, având în vedere solicitările structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi faptul că toate actele normative cu impact economic, financiar şi fiscal asupra activităţii administraţiei publice locale trebuie avizate de acest comitet”, a menţionat ministrul Dezvoltării Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.
 
Astfel, actul normativ stabileşte, printre atribuţiile Comitetului, analizarea modului de aplicare a prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi formularea de recomandări pentru modificarea sau completarea legii.
 
De asemenea, se modifică modalitatea de desemnare a reprezentanţilor structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale întrucât acestea au moduri de organizare şi atribuţii diferite ale organelor de conducere, conform statutelor proprii.
 
„Totodată, se modifică modalitatea de constituire a Comitetului, prin prezenţa a două treimi din numărul membrilor în funcţie, şi se prevede posibilitatea de a lua hotărâri cu majoritate simplă întrucât, până acum, acestea erau luate prin consensul tuturor membrilor, ceea ce a condus la un blocaj în luarea deciziilor” – a mai precizat Cseke Attila. 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.