Ministerul Afacerilor Interne îşi exprimă disponibilitatea de a dialoga cu reprezentanţii poliţiştilor care şi-au anunţat intenţia de a şrotesta miercuri în faţa sediului inistituţiei faţă de subfinanţarea din sistem.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Afacerilor Interne a luat act de protestul pe care Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual intenţionează să-l organizeze astăzi, în Bucuresti, şi îşi exprimă disponibilitatea la dialog", transmite ministerul.î

De asemenea, precizează că, în situaţia în care reprezentanţii sindicali vor prezenta anumite revendicări, MAI le va prelua, urmând ca, după analizarea lor, acestea să fie discutate în cadrul unei întâlniri, propunând ca aceasta să aibă loc vineri.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"Ministerul Afacerilor Interne îşi exprimă preocuparea pentru menţinerea unui dialog sindical real, aspect dovedit cu ocazia întâlnirilor avute deja cu reprezentanţii altor 8 sindicate ale poliţiştilor, în zilele de vineri, 15 decembrie a.c. şi marţi, 19 decembrie a.c", menţionează instituţia.

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, cea mai mare organizaţie de profil, cu reprezentativitate în domeniul ordinii şi siguranţei publice gestionate de către Ministerul Afacerilor Interne, şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor organizează miercuri, în faţa sediului MAI, un protest faţă de subfinanţarea sistemului de ordine publică.

"Protestul nostru este determinat de atitudinea ineficientă a guvernanţilor în ceea ce priveşte finanţarea ordinii publice, salarizarea personalului din acest domeniu de activitate şi protecţia adecvată a poliţiştilor, în special a celor din structurile operative, aflaţi permanent în prim-planul combaterii fenomenelor infracţionale care afectează societatea românească", anunţă organizatorii manifestaţiei.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.