Militarii de pe fregata “Mărăşeşti” au făcut un antrenament cu militarii de pe un distrugător american, exerciţiile având loc în vestul Mării Negre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, fregata “Mărăşeşti” a participat, marţi, în vestul Mării Negre, la exerciţii în comun cu distrugătorul american „USS ROSS” (DDG-71), navă militară componentă a pachetului de capabilităţi ale Forţelor Navale ale Statelor Unite ale Americii în Europa şi Africa (NAVEUR).
 
“Exerciţiul, la care au participat peste 500 de militari, a avut ca obiectiv principal menţinerea nivelului de instruire a marinarilor militari români şi face parte din pachetul de măsuri NATO stabilite pentru creşterea încrederii între aliaţi şi pentru consolidarea securităţii în zona Mării Negre. Activitatea contribuie la realizarea interoperabilităţii la nivel tactic între cele două marine militare, în vederea consolidării parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că, prin prezenţa în Marea Neagră, distrugătorul american „USS ROSS”, echipat cu sisteme antirachetă de tip „Aegis” şi rachete de croazieră „Tomahawk”, dezvoltă angajamentul Statelor Unite ale Americii, în cadrul NATO, faţă de partenerii regionali din zona Mării Negre.
 
Forţele Navale Române contribuie substanţial la consolidarea şi dezvoltarea parteneriatului strategic româno-american prin activităţi comune de instrucţie, desfăşurate pe mare, în teren şi în aer, mai precizează comunicatul Forţelor Navale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.