Mii de români s-au prezentat în punctele de frontieră din vestul ţării, începând de miercuri dimineaţă, pentru a ieşi din ţară, profitând de minivacanţa de sărbători, ceea ce a aglomerat vămile, la Nădlac II, pe autostradă, fiind nevoie să se aştepte aproximativ o oră pentru controlul documentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria erau agomerate, miercuri, când mii de români au plecat în străinătate pentru a petrece minivacanţa din preajma Zilei Naţionale.

Atât DN7, în judeţul Arad, cât şi autostrada Arad-Nădlac, erau aglomerate încă de dimineaţă, iar în Vama Ndlac II, de pe autostradă, s-au format coloane de maşini.

”Plecăm în nordul Austriei, să schiem, pentru că nişte prieteni au cabană la munte. Profităm de zilele acestea libere, mai ales că s-a anunţat vreme bună, iar zăpada este suficientă”, a spus un bărbat din Deva.

Conform aplicaţiei de pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră, Nădlac II este cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei şi aşteaptă, în medie, 50 de minute. Unii şoferi au reclamat, însă, că se aflau de două ore în coloană şi mai aveau de aşteptat pentru control.

”În acest moment, se lucrează pe toate cele şase benzi destinate autoturismelor pentru ieşirea din ţară prin PTF Nădlac II, iar personalul de control a fost suplimentat în aceste zile, când există un flux mai mare de turişti”, a declarat corespondentului News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frotnieră Arad, Mihaela Leş.

Conform sursei citate, şoferii sunt sfătuiţi să aleagă alte puncte de trecere, precum Nădlac I (DN7), Vărşand şi Turnu, care nu sunt aglomerate.

La intrarea în ţară, traficul se desfăşoară normal, însă fluxul mare de persoane este aşteptat duminică, la întoarcea românilor din minivacaţă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.