Peste 3.000 de persoane au participat, sâmbătă la prânz, în Piaţa Unirii, din Cluj-Napoca, la un miting de susţinere a familiei Bodnariu, căreia statul norvegian i-a luat copiii, în timp ce la Timişoara aproximativ 500 de persoane au demonstrat în acelaşi scop, exprimându-şi "consternarea faţă de această situaţie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 3.000 de persoane, Între care foarte mulţi copii şi adolescenţi, au manifestat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, faţă de ceea ce ei numesc abuzuri la adresa mai multor familii de români cărora serviciile sociale norvegiene le-ar fi luat în mod nejustificat copiii.

Situaţia a ajuns în atenţia publică după ce familia Bodnariu, stabilită de mai mulţi ani în Norvegia, a acuzat statul norvegian că serviciile sociale le-ar fi luat abuziv cei cinci copii şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei.

Participanţii la manifestaţie s-au întâlnit în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, unde pe o scenă mai mulţi pastori ai bisericilor penticostale au rostit rugăciuni alături de participanţi. Aceştia au organizat şi un marş pe străzile oraşului şi au avut nemeroase pancarte pe care puteau fi citite mesaje de susţinere pentru familia Bodnariu, dar şi mesaje în limbile engleză şi română, adresate guvernului norvegian şi în special serviciului de asistenţă socială din Norvegia, Barnevernet.

Manifestaţia a fost organizată în sprijinul familiei lui Marius şi Ruth Bodnariu şi a celor cinci copii ai lor, stabiliţi în Norvegia. Copiii, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi.

Până în prezent, doar unul dintre cei cinci copii s-a întors la familie. De asemenea, potrivit autorităţilor norvegiene, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

Aproximativ 500 de persoane au demonstrat, sâmbătă la prânz, şi în faţa Palatului Administrativ care găzduieşte Consiliul Judeţean  şi Prefectura Timiş, pentru susţinerea familiei Bodnariu.

PArticipanţii la manifestare au purtat pancarte cu mesaje ]n limba engleză, pe care se putea citi: ”Susţinem reunirea familiei Bodnariu” sau ”Bernevernet =distrugerea familiei”.

"Suntem consternaţi de evenimentele care au avut loc în ultimele luni în Norvegia, cu privire la cazul familiei Marius şi Ruth Bodnariu, privind confiscarea tuturor celor  cinci copii de care Sistemul de Protecţie a Copilului norvegian (Barnevernet). Drept urmare, zeci de mii de oameni demonstrează global pentru a arăta solidaritatea cu familia Bodnariu, care a pierdut custodia celor cinci copii în cadrul unui proces administrativ care încălca atât legile şi convenţiile internaţionale, cât şi drepturile omului. Protestatarii sunt vocea opozantă faţă de practicile inumane ale Barnevernet, implicit ale Norvegiei”, au transmis organizatorii protestului.

Cazul familiei Bodnariu, căreia autorităţile norvegiene i-au luat copiii, a ajuns şi în atenţia presei internaţionale, iar BBC i-a consacrat un amplu material, în care a prezentat povestea românului, soţiei şi copiilor săi, dar şi opiniile experţilor, care afirmă că statul desparte prea uşor familiile, mai ales în cazul imigranţilor.

Potrivit organizatorilor, zeci de mii de persoane au demonstrat paşnic în zeci de oraşe din România, Europa, SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, faţă de abuzurile comise de către Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, o acţiune similară de susţinere având loc şi în Bucureşti

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.