Ministrul Apărării Naţionale Mihnea Motoc a avut, marţi, la Bucureşti, prima întâlnire cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian după summitul NATO de la Varşovia şi au discutat despre punerea în aplicare a deciziilor strategice şi întărirea flancului estic al Alianţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jean-Yves Le Drian s-a întâlnit în cadrul vizitei sale oficiale la Bucureşti şi cu omologul său român, Mihnea Motoc. Cei doi oficiali au discutat despre programele de formare a militarilor, dar şi despre industria de apărare din cele două ţări.

Este prima întâlnire a celor doi miniştri după summitul de la Varşovia, cei doi diplomaţi vorbind despre modul în care poate fi consolidată întârărirea apărării pe flancul estic al Alianţei, cu precădere în zona Mării Negre.

"A fost evocat contextul de securitate complex şi imprevizibil din zona Mării Negre şi, în acest sens, a fost subliniată importanţa deosebită a măsurilor aprobate la cel mai înalt nivel, referitoare la consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al Alianţei, inclusiv în regiunea Mării Negre. În abordarea temelor legate de prezenţa aliată avansată pe segmentul sudic al Flancului Estic, ministrul Le Drian a exprimat sprijin în vederea implementării deciziilor adoptate în capitala Poloniei”, arată Ministerul Apărării Naţionale.

Cei doi miniştri au discutat şi despre modalităţileîn care Uniunea Europeană poate răspunde rapid la ameninţările teroriste, mai spune sursa citată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.