Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat joi că acele controale din centrele de asistenţă socială au fost finalizate în proporţie de 97%, în 40 de judeţe au fost încheiate, dar au rămas deschise în Bucureşti şi Ilfov. El a precizat că există deja 47 de dosare penale deschise de organele de anchetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a prezentat datele de la Ministerul Afacerilor Interne, cu situaţia controalelor în centrele de asistenţă socială pentru persoane vârstnice, copii si persoane cu dizabilităţi. ”Aceste verificări sunt încheiate în proporţie de 97%, în 40 de judeţe controalele au fost încheiate, au rămas deschise Bucureşti şi Ilfov. S-au luat mai multe măsuri de suspendare, retragere a autorizaţiei sau de închidere efectivă a acestor centre şi există deja 47 de dosare penale deschise de organele de anchetă în aceste cazuri”, a spus Mihai Constantin.

”Din 59.071 de persoane rezidente în centrele investigate, 627 persoane au fost relocate”, a arătat Mihai Constantin despre beneficiarii acestor servicii.

El a precizat că, ”din cele 51 de centre neautorizate găsite, 543 de persoane au fost relocate. 125 au avut nevoie de spitalizare, 234 de persoane au fost duse în alte centre pentru continuarea îngrijirilor şi 184 de persoane au fost preluate de aparţinători”.

Constantin a menţionat că din datele pe care le are, 110 centre au fost suspendate.

”Este un proces în plină desfăşurare care ne-a luat pe toţi prin surprindere şi ne-a şocat. Se iau toate măsurile care se pot lua în această clipă, fie mutarea în centre care au condiţii suficiente pentru a-i trata şi găzdui, fie internarea lor în spitale pentru acordarea de asistenţă medicală. Aşa cum a spus şi premierul, se doreşte nu doar corectarea situaţiei de fapt ci îmbunătăţirea întregului sistem”, a arătat Constantin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.