Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, susţine că e doar o chestiune de timp până când sistemul sanitar va fi copleşit de numărul mare de pacienţi Covid, iar oamenii vor căuta cu disperare un pat la Terapie Intensivă, el făcând apel către români să se vaccineze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edilul Mihai Chirica susţine, într-o postare pe Facebook, că s-a vaccinat în urmă cu două luni, însă face public abia acum acest lucru, întrucât ne confruntăm cu al patrulea val al pandemiei de COVID-19., iar tulpina Delta este cu 50 la sută mai infecţioasă.

Totodată, primarul de Iaşi aminteşte că, potrivit specialiştilor, cele mai afectate de boală sunt persoanele care încă nu s-au vaccinat şi care prezintă un risc de deces mai mare decât cei imunizaţi.

“E doar o problemă de timp până când sistemul sanitar va fi din nou copleşit de numărul mare de pacienţi şi vom căuta cu disperare un pat la Terapie Intensivă Covid19! Am uitat atât de repede eforturile aproape supraomeneşti ale Eroilor care au fost în prima linie în lupta cu virusul?“, afirmă primarul Mihai Chirica.

El face un apel către români să se vaccineze. Chirica precizează că, dacă în urmă cu un an lupta omului cu virusul SARS-Cov-2 era inegală, pentru că nu aveam niciun mijloc de apărare, astăzi există mai multe vaccinuri care pot învinge boala.

“În aceste condiţii, nu pot decât să repet apelul meu de suflet. Dragi români, dragi ieşeni, continuaţi să vă vaccinaţi! Trebuie să vă vaccinaţi!“, a spus primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.