Metrorex anunţă că a suplimentat numărul trenurilor puse în circulaţie la orele de vârf, că lucrează la modificarea graficelor de circulaţie a trenurilor de metrou pe magistralele 1 şi 3 începând din 1 decembrie şi că monitorizează circulaţia trenurilor pentru evitarea, în perioada de vârf de trafic, a sosirii simultane a trenurilor la peroanele staţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Metrorex a anunţat că numărul trenurilor de metrou a fost suplimentat, la orele de vârf, 07:00÷09:00 şi 17:00÷19:00, astfel: pe magistrala 2 se circulă cu 22 de trenuri (un tren suplimentar) la un interval de succedare de 3 minute - soluţie care reprezintă maximumul posibil din punct de vedere tehnic, în prezent; pe magistrala 1 se circulă cu 21 de trenuri (2 trenuri suplimentare); pe magistrala 3 se circulă cu 15 trenuri (2 trenuri suplimentare).

Totodată, potrivit Metrorex, la orele de vârf, atât pe magistrala 1, cât şi pe magistrala 3 se circulă la un interval de 3 minute între staţiile Nicolae Grigorescu şi Eroilor şi de 6 minute pe restul distanţei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, tot în scopul reducerii aglomeraţiei, Metrorex monitorizează circulaţia trenurilor pentru evitarea, în perioada de vârf de trafic, a sosirii simultane a trenurilor la peroanele staţiilor.

Angajaţii regiei de transport subteran lucrează la modificarea graficelor de circulaţie a trenurilor de metrou pe magistralele 1 şi 3, grafice ce vor intra în vigoare începând cu data de 1 decembrie 2016, soluţie care va asigura diminuarea intervalelor de circulaţie pe magistralele 1 şi 3 astfel: 2 minute între Nicolae Grigoresc şi Eroilor şi 5 minute pe restul distanţei.

Alte măsuri luate ce către administraţia Metrorex vizează suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a garniturilor de metrou la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor, precum şi formarea unor echipe mixte compuse din angajaţi ai Metrorex şi ai Poliţiei Metrou, în vederea dirijării/ dispersării fluxului de călători în staţiile Piaţa Victoriei 1 şi 2 şi Piaţa Unirii 1 şi 2, în zile lucrătoare, în intervalul orar 07:00 ÷ 09:00 şi 17:00 ÷ 19:00, acţiune aplicată 31 octombrie.

Potrivit Metrorex, activităţile desfăşurate de echipele de supraveghere şi îndrumare a călătorilor sunt: informarea călătorilor cu privire la alegerea traseelor optime de acces şi transport, îndrumarea călătorilor către accesurile şi zonele de peron cu încărcare redusă, îndrumarea călătorilor cu privire la utilizarea tuturor uşilor de acces ale trenurilor, limitarea accesului în staţii în situaţii de supraaglomerare sau de urgenţă, avizarea imediată a structurilor de coordonare asupra oricărei situaţii de urgenţă constatată, cu indicarea detaliilor necesare primei intervenţii, actualizarea reglementărilor în vigoare privind măsurile care se iau în cazul afectării majore a circulaţiei trenurilor de metrou pentru următoarele cazuri: colet abandonat, alarmă privind atac terorist (bombă), cazuri de suicid/tentativă de suicid, necesitate intervenţie prim-ajutor pentru publicul călător.

De asemenea, administraţia Metrorex a discutat cu conducerea RATB pentru găsirea unor soluţii de suplimentare a transportului public de suprafaţă pentru preluarea fluxului mare de călători de pe tronsonul Berceni - Pipera.

În cursul acestei săptămâni, Metrorex va participa la întâlniri cu reprezentanţii ISU şi cu personalul specializat pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Transporturilor pentru a identifica şi alte măsuri în vederea creşterii siguranţei transportului subteran.

"Aceste măsuri au fost adoptate de conducerea Metrorex ca urmare a aglomeraţiei repetate şi a evenimentelor petrecute în ultima perioadă, în special pe magistrala 2 de metrou. Am considerat că în această situaţie intervenţia este necesară în cel mai scurt timp cu putinţă, pentru că ne dorim să ne bucurăm în continuare de încrederea călătorilor şi să le oferim cele mai bune condiţii de transport", mai precizează Metrorex.

În 18 octombrie, circulaţia la staţiile de metrou din zona centrală a Capitalei a fost aglomerată, mai multe ambulanţe fiind solicitate să intervină pentru trei femei cărora li s-a făcut rău, la staţiile Victoriei, Romană şi Aviatorilor, din cauza numărului foarte mare de oameni aflaţi pe peroane şi pe culoarele de acces. Cele trei femei au primit îngrijiri medicale, nefiind însă necesară internarea lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.