Meteorologii au actualizat, luni, prognoza pentru următoarele zile şi anunţă cod galben de intensificări ale vântului şi de polei în mai multe zone ale ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit meteorologilor, până marţi, la ora 12.00, este valabilă o informare de ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului. 
 
”În intervalul menţionat, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în nord-vest şi în zona de munte, vor fi cantităţi de apă de 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Pe crestele montane înalte va mai ninge, dar la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parţială a stratului de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări la munte, unde vor fi rafale de 70...90 km/h, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, cu viteze în general de 40...60 km/h. Pe crestele montane şi, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată”, au transmis meteorologii. 
 
Potrivit acestora, în prima jumătate a săptămânii, vor mai fi intervale cu ploi moderate cantitativ, iar în nord-vestul ţării se vor acumula cantităţi de apă de 40...50 l/mp.
 
 De luni, de la 12.00, până marţi la aceeaşi oră, este cod galben de vânt puternic în zona de munte, sudul Banatului, al Transilvaniei şi în Dobrogea. 
 
”Pe parcursul zilei de luni (8 februarie) în Carpaţii Meridionali, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 80...100 km/h, îndeosebi la peste 1800 m, spulberând zăpada, iar în sudul Banatului, vor fi rafale de 55...70 km/h. În seara şi în noaptea de luni spre marţi (8/9 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane, cu viteze de 80...90 km/h, precum şi în sudul Transilvaniei şi în Dobrogea, unde vor fi rafale în general de 55...65 km/h”, a mai transmis ANM. 
 
De asemenea, meteorologii anunţă cod galben de polei în jumătatea de nord a Moldovei. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.