Peste 97.000 de cereri au fost depuse pentru înscrierea în clasa pregătitoare în prima săptămână, 87,3 la sută vizând copii care vor avea împlinită vârsta de 6 ani la data de 31 august. Cele mai multe cereri, respectiv peste 10.000, s-au depus în Capitală, iar în judeţul Iaşi s-au depus peste 4.000 de cereri. Mai puţin de o mie de copii s-au înscris în judeţele Tulcea, Giurgiu şi Caraş-Severin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) centralizat situaţia preliminară privind înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019 după prima săptămână (8-15 martie).

Astfel, potrivit datelor înregistrate în sistem, au fost completate şi depuse, la nivel national, 97.021 de cereri. Dintre acestea, 84.697 de cereri (87,3%) vizează copii cu vârsta de 6 ani împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv, iar 12.324 de cereri (12,7%), copii cu vârsta de 6 ani împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018.

Cele mai multe cereri, respectiv 10.631, au fost depuse în municipiul Bucureşti. În judeţul Iaşi s-au depus 4.339 de cereri, iar peste 3.000 de copii s-au înscris în judeţele Argeş, Cluj, Constanţa, Dolj, Prahova,Suceava şi Timiş. La polul opus sunt judeţele Tulcea, Giurgiu şi Caraş-Severin, unde au fost înnregistrate în sistem mai puţin de o mie de cereri. 

În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv.

Cererea-tip poate fi completată atât la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului, cât şi online. Cererile-tip completate online trebuie în mod obligatoriu validate în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 - 18:00 (luni-vineri).

În data de 30 martie, vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-urile acestora informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi situaţia copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă este programată în perioada 12 - 18 aprilie, rezultatele urmând a fi afişate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie şi 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.