Ministerul Educaţiei anunţă că elevii şi tinerii cu cerinţe educaţionale speciale care locuiesc în internate pe perioada şcolarizării vor primi alocaţia zilnică de hrană pe toată durata cursurilor, inclusiv pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Executivul a aprobat în şedinţa de Guvern de astăzi, 12 iunie 2019, o hotărâre ce va permite ca elevii/tinerii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) din învăţământul special care, pe perioada şcolarizării locuiesc în internatul unităţii de învăţământ, să primească alocaţia zilnică de hrană pe toată durata cursurilor şcolare, inclusiv pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Conform sursei citate, în temeiul prevederilor art. 48 alin. (3) şi art. 51 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, copiii, elevii şi tinerii cu CES şcolarizaţi în unităţile de învăţământ special sau de masă, inclusiv cei şcolarizaţi în alt judeţ decât cel de domiciliu, beneficiază de asistenţă socială constând în asigurarea alocaţiei zilnice de hrană, a rechizitelor şcolare, a cazarmamentului, a îmbrăcămintei şi a încălţămintei în cuantum egal cu cel pentru copiii aflaţi în sistemul de protecţie a copilului, precum şi de găzduire gratuită în internate sau centrele de asistare pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale din cadrul direcţiilor generale judeţene/a municipiului Bucureşti de asistenţă socială şi protecţia copilului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.