Un număr de 122.220 de cereri de înscriere în învăţământul primar ăentru anul şcolar 2019-2020 au fost depuse înainte de ultima săptămână din prima etapă a calendarului de înscriere, anunţă Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), în intervalul 4-15 martie din prima etapă (4 - 22 martie 2019) a calendarului de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 au fost introduse 122.220 de cereri în baza naţională de date.

Dintre acestea, 106.779 de cereri (87,4%) vizează copii cu vârsta de şase ani (împliniţi până în 31 august 2019, inclusiv), iar 15.441 de cereri (12,6%), copii cu vârsta de şase ani (împliniţi în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv).

În prima etapă, cererile-tip de înscriere mai pot fi completate, online sau la secretariatul unităţii de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului, până vineri, 22 martie, inclusiv. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi (cel puţin) a unui membru al comisiei, zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 - 18.00.

Listele copiilor înscrişi după prima etapă şi numărul locurilor rămase libere vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, în 29 martie.

A doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor-tip de înscriere este programată între 2 şi 8 aprilie şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile. Listele finale vor fi afişate în 11 aprilie.

Ulterior, timp de o săptămână (12-19 aprilie), inspectoratele şcolare vor centraliza şi soluţiona cererile părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi în vreo unitate de învăţământ, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.