Mediile de intrare la facultăţile din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi au fost sensibil mai mari în acest an decât în 2016, ultimul candidat la specializarea Medicină Generală fiind admis cu 8,90, cu peste un punct faţă de ultima medie la aceeaşi specializare înregistrată anul anterior. Concurenţa cea mai mare s-a înregistrat la Nutriţie şi Dietetică - 17 candidaţi pe un loc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea UMF Iaşi a anunţat, luni, că mediile obţinute de candidaţi la admiterea din acest an sunt mai mari decât în 2016. Astfel, la specializarea Medicină Generală, ultima medie pe locurile la buget este 8.90, în timp ce anul trecut ultima medie a fost 7.87.

La specializarea Asistenţă Medicală Generală, ultima medie la buget este 8,34, iar la Nutriţie şi Dietetică, 8,63. La Medicină Dentară, ultima medie la buget este 6,64, la Tehnică Dentară, 7,61, iar la Farmacie, ultima medie la buget este 6,01.

La specializarea Bioinginerie Medicală, ultima medie la buget este 9,03.

Potrivit conducerii UMF Iaşi, numărul de candidaţi înscrii la admiterea din acest an a fost cu 21 la sută mai mare ca în 2016, concurenţa cea mai ridicată fiind la specializarea Nutriţie şi Dietetică, respectiv 17 candidaţi pe un loc. Aici, pe cele două locuri la buget s-au înscris 34 de candidaţi.

O concurenţă de aproape şase candidaţi pe un loc s-a înregistrat la Asistenţă Medicală Generală, în timp ce la Medicină Generală au fost 3,2 candidaţi pe un loc.

În total, 2.022 de candidaţi au participat la examenul de admitere din acest an de la UMF Iaşi, faţă de 1.665 în 2016.

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi va organiza o a doua sesiune de admitere în luna septembrie, pentru ocuparea locurilor cu taxă.

Numărul de locuri rămase pentru sesiunea din toamnă se va stabili în luna august, după încheierea perioadei de confirmări din partea candidaţilor deja admişi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.