Consiliul Local Piatra Neamţ a decis, luni, acordarea titlului de ”Cetăţean de onoare” medicului Ioan Cătălin Denciu, rănit în timp ce încerca să salveze pacienţii din incendiul care a cuprins Secţia ATI a Spitalului Judeţean. De asemenea, familiile celor care au murit în tragedie vor primi câte 10.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul şedinţei Consiliului Local Piatra-Neamţ de astăzi au fost aprobate o serie de proiecte ca urmare a tragicului eveniment de sâmbătă 14 noiembrie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. A fost acordat titlul de ,«Cetăţean de Onoare al Municipiului Piatra-Neamţ» medicului Ioan Cătălin Denciu în semn de apreciere pentru curajul de care a dat dovadă”, a transmis, luni, Primăria Piatra Neamţ, printr-un comunicat de presă.

Tot în cadrul şedinţei extraordinare, a fost aprobată acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 10.000 lei familiilor din Piatra-Neamţ ale căror rude au decedat în incendiul de la secţia ATI de la Spitalul Judeţean Neamţ.

”Oferirea titlului de cetăţean de onoare medicului Ioan Cătălin Denciu este un act simbolic prin care noi, ca reprezentanţi ai comunităţii, ne arătăm recunoştinţa şi aprecierea pentru gestul său. Este eroul întregii ţări, nu doar al municipiului Piatra-Neamţ, ne rugăm cu toţii pentru el şi îl aşteptăm sănătos acasă. De asemenea, a fost aprobat astăzi un ajutor financiar pentru susţinerea victimelor tragediei de la secţia A.T.I. şi a familiilor celor decedaţi. Banii sunt alocaţi din bugetul pentru ornarea oraşului pentru sărbătorile de iarnă şi pentru artificiile de Revelion şi am convingerea că toţi pietrenii vor înţelege că sunt mult mai utili aşa, pentru sprijinul familiilor victimelor. Suntem conştienţi că aceste sume nu consolează familiile îndoliate şi nu au cum să compenseze pierderile suferite, dar este un gest simplu prin care ne putem arăta solidaritatea. Le mulţumesc consilierilor locali ai municipiului Piatra-Neamţ care au votat pentru aceste proiecte” a declarat primarul Andrei Carabelea, citat în comnunicatul de presă.

Medicului Ioan Cătălin Denciu a fost rănit în timp ce încerca să salveze pacienţii în timpul incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

El a fost transferat duminică la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, după ce a suferit arsuri grave pe mare suprafaţă din corp.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.