Medicul-şef al UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, face apel la ieşenii cu simptome uşoare de COVID să nu mai aglomereze Unitatea de Primire Urgenţă de la Spitalul "Sfântul Spiridon" şi să nu mai solicite ambulanţa pentru a se testa, pentru ca sistemul de urgenţă să fie disponibil pentru cazurile severe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul Diana Cimpoeşu a declarat, miercuri, că mulţi oameni care prezintă doar o infecţie a tractului respirator superior apelează la 112 şi declară manifestări "mai grave decât au de fapt".

Cimpoeşu le-a cerut acestor pacienţi să se adreseze medicului de familie sau să se deplaseze la centrele de evaluare din Iaşi şi Paşcani.

"Unii dintre ei exagerează şi ajung în Urgenţă. Este bine ca populaţia să fie extrem de bine informată şi să respecte regulile pentru a nu aglomera Urgenţa, unde ajung cazurile cu patologie severă", a precizat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Totodată, medicul ieşean a susţinut că sunt foarte multe solicitări în dispeceratul ISU, prin care se solicită ambulanţa pentru testarea COVID.

"În această dimineaţă au fost peste 1.000 de solicitări la nivelul judeţului Iaşi. Noi venim cu rugămintea pentru cei care au un mijloc de deplasare spre un centru de testare să facă acest lucru, iar deplasarea noastră la domiciliu să rămână doar pentru cei care nu au posibilităţi. Numărul de ambulanţe, destul de mare, pe care îl are judeţul este clar depăşit în acest moment. Este imposibil ca un sistem medical de urgenţă să facă faţă şi acestor transporturi care nu reprezintă urgenţă, ci sunt pentru evaluare. Suferă cei care ar putea avea, de fapt, o mare urgenţă", a mai afirmat medicul Diana Cimpoeşu.

Până miercuri, în judeţul Iaşi au fost confirmate 82.052 cazuri de persoane cu infecţie COVID.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.305 cazuri, ceea ce reprezintă un record pentru judeţul Iaşi de la începutul pandemiei.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.