Medicii au confirmat un nou deces cauzat de gripă, fiind vorba despre o femeie din Caraş-Severin. Astfel, numărul total al persoanelor care au murit din cauza virusului gripal în acest sezon ajunge la 197.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), o femeie în vârstă de 79 de ani, din judeţul Caraş-Severin, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, a murit în 13 aprilie.

Ea avea condiţii medicale pre-existente, dar nu era vaccinată anti-gripal.

Ca urmare, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajunge la 197.

Epidemia de gripă a fost declarată în 30 ianuarie, când erau confirmate 54 de decese provocate de gripă.

CNSCBT anunţa, joi, că activitatea gripală a continuat trendul descendent şi în ultima săptămână, având o intensitate scăzută, cu răspândire locală doar în unele judeţe. Evoluţia gripei nu mai are caracter epidemic, iar numărul total al cazurilor de infecţii respiratorii acute a fost în scădere faţă de perioada anterioară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.