Medicul profesor Tammam Youssef de la Spitalul San Donato din Milano (Italia), care s-a implicat pentru transferul a doi pacienţi din România cu arsuri grave în urma exploziei de la Crevedia, a anunţat că unul dintre aceştia este în curs de detubare şi se simte bine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Medicul Tammam Youssef, care acum lucrează în Italia, dar care a studiat în România, a declarat la Medika TV, marţi seară, că, în momentul în care a auzit despre tragedia de la Crevedia, a luat legătura cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru a transfera pacienţi în Italia.
 
”România este în inima noastră şi întotdeauna este acest sentiment de zeci de ani că am studiat acolo şi operăm acolo. Primul lucru care mi-a venit în cap a fost să îl sun pe domnul ministru Rafila şi să ne punem la dispoziţie toată disponibilitatea, să susţinem România pentru că România a susţinut întotdeuna Italia când a avut nevoie”, a precizat medicul.
 
Doi pacienţi au fost transeraţi la Spitalul San Donato din Milano, apoi unul dintre aceştia a fost transferat la o clinică specializată. 
 
”Era extraordinar de important să primim cât mai repede aceşti pacienţi. Iniţial se duc în Terapia Intensivă că centrele de arşi nu primesc pacienţi intubaţi. Am făcut toate intervenţiile necesare să le salvăm viaţa. La Spitalul San Rafaele, care face parte din grupul San Donato, şi după aceea, în mod profesional, pentru binele pacientului, unul dintre ei a fost transferat la un centru specializat de arşi. Avea 85-90 la sută din corp afectat şi e un miracol că trăieşte, este stabil şi cu credinţă în Dumnezeu sperăm că va fi bine şi va trece acest moment critic”, a declarat Tammam Youssef.
 
În ceea ce îl priveşte pe cel de-al doilea pacient, acesta urmează să fie detubat.
 
”Celălalt pacient este mai bine, se face tratamentul necesar ca să fie detubat, ca să fie trimis la un centru specializat (...) Pacientul este bine şi este în curs de detubare. Am pus la dispoziţie şi nişte apartamente pentru aparţinătorii care au venit în Italăa”, a mai spus Tammam Youssef.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.