Directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Alexandru Obregia” din Bucureşti, medicul Eduard Moţoescu, afirmă că dispariţii de substanţe opioide din spitale s-au întâmplat şi cel mai probabil se vor mai întâmpla. El arată că ”punctul vulnerabil” în ceea ce priveşte consumul de substanţe opioide îl reprezintă scăderea vârstei la care începe consumul acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Au mai fost astfel de cazuri, se vor mai întâmpla probabil astfel de cazuri. Astfel de substanţe, de obicei, sunt securizate şi trebuie securizate. Fentanylul e un analgezic opioid mai puternic decât morfina şi ca atare trebuie nişte precauţii în depozitarea lui. Se ţine în farmacie, într-un depozit foarte bine securizat”, a explicat, miercuri seară, la Medika Tv, medicul psihiatru Eduard Moţoescu, director medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia din Bucureşti.
 
El a spus că şi în camerele de gardă ale spitalelor mai sunt păstrate doze cu Fentanyl, dar că nu oricine poate avea acces la acestea. 
 
Medicul este de părere că ”punctul vulnerabil” în ceea ce priveşte consumul de substanţe opioide îl reprezintă scăderea vârstei la care începe consumul lor.
 
Zece fiole care conţin Fentanyl au dispărut din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Oficialii unităţii sanitare au anunţat Poliţia despre acest caz.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.