Aproximativ 200 de angajaţi ai Apelor Române din şapte judeţe mărşaluiesc, marţi, pe străzile oraşului Bacău, nemulţumiţi că au rămas fără bonuri de masă şi reclaând că grila de salarizare prin care li se majorau veniturile nu s-a pus în aplicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit liderului de sindicat din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Vrancea, Sergiu Mihăilă, la protestul de la Bacău participă angajaţi ai apelor române din 7 judeţe: Vrancea, Galaţi, Suceava, Bacău,  Iasi, Neamţ, Prahova.

Conform sursei citate, salariaţii din Apele Române sunt nemulţumiţi că, de la 1 ianuarie, nu mai primesc bonuri de masă, iar banii pe care îi iau, după aplicarea legii salarizării, nu le acoperă pierderea.

”E un miting pentru că salariaţii nu au fost aşezaţi pe grilă conform Legii 153. Am pierdut si bonurile de masă. Un muncitor avea netul 600 de lei, dacă i-a mai tăiat şi bonurile de masă, vă daţi seama câţi bani ia el la sfârşit de lună. Dacă nu se va rezolva nimic, vor merge la Bucuresti şi vom protesta în faţa Guvernului şi a ministerelor ”, a declarat Sergiu Mihăilă, lider de sindicat din cadrul SGA Vrancea. 

La protestul de la Bacău sunt la această oră circa 200 de angajaţi din cadrul companiei Apele Române care marsaluiesc pe străzile oraşului. Protestul este autorizat până la ora 14.00.

Salariaţii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea au protestat şi săptămâna trecută, mărşăluind pe şoseaua de centură a Focşaniului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.