Marinarii pe o navă reţinută luna trecută în Portul Midia şi-au primit salariile restante după şase luni şi au fost repatriaţi. Ei au primit în total aproape 160.000 de dolari, după ce nava respectivă a fost vândută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Liber al Navigatorilor şi ai Federaţiei Internaţionale a Navigatorilor, nava Beccaria sub pavilion Panama a acostat în portul Midia în data de 11 februarie, cu 13 navigatori la bord, dintre care 11 ucrainieni, un rus si un croat,  echipajul fiind neplatit din luna septembrie 2018.

Port State Control a reţinut nava la cererea inspectorului ITF care a fost împuternicit de către echipaj să reprezinte interesele navigatorilor faţă de armator şi autorităţi. Armatorii au declarat că sunt în imposibilitate de a plăti salariile navigatorilor. 

Astfel, nava a fost vândută şi din preţul încasat armatorul a plătit întreg echipajul la zi, fiind recuperaţi 157.000 de dolari. Marinarii şi-au văzut astfel salariile achitate după şase luni, fiind apoi repatriaţi.

Sindicatul Liber al Navigatorilor reaminteşte că, în conformitate cu MLC 2006, întârzierea plăţii salariilor echipajului peste două luni poate duce la reţinerea navei de către Port State Control.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.