Ministrul de Interne, Marcel Vela, s-a aflat, vineri după-amiaza, în municipiul Lugoj, judeţul Timiş, unde au fost înregistrate inundaţii ca urmare a creşterii debitului râului Timiş, care trece prin acest oraş. Vela a spus că apele au început să scadă, dar că pericolul nu a trecut, având în vedere că încă se anunţă ploi în zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
"Am văzut ce s-a întâmplat în aval de Lugoj, unde digul râului Timiş a cedat într-o zonă agricolă. Am constatat că nu este un pericol foarte mare, deoarece deversarea se face într-o zonă sigură, nu afectează localităţi sau alte lucruri care pot crea pagube mari. Este vorba doar de o fermă şi plantaţiile din jurul ei. Am avut un briefing cu cei care conduc aici, am avut o întâlnire şi cu forţele MAI şi cu băieţii care au venit din alte judeţe, care au fost trimişi cu camaraderie. Spre bucuria noastră, nu a fost nevoie de o intervenţie în forţă pentru că în Lugoj au început să scadă cotele Timişului, dar în acelaşi timp suntem foarte vigilenţi pentru că în amonte este avertizare Cod roşu de ploi. Trebuie să gestionăm cu înţelepciune ce se întâmplă în amonte. Principalul nostru scop este salvarea vieţilor. Nu avem victime, nici în Timiş, nici în Caraş-Severin. (...) Sper ca vremea să se îndrepte", a declarat Marcel Vela, la Lugoj.
 
 
Viitura formată pe râul Timiş este cu 1,5 m mai înaltă decât cea de la inundaţiile catastrofale din 2005 şi a rupt un dig la 3 kilometri de Lugoj. Apa a năvălit prin spărtură şi a inundat sute de hectare.
 
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a survolat cu elicopterul atât zonele inundate din Caraş-Severin, cât şi cele din Timiş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.