Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, la Parlament, că astăzi cu o largă majoritate, de 382 de voturi, au terminat cu pensiile speciale la parlamentari şi urmează cumulul pensiei cu salariul. Există excepţii pentru alesii locali, pentru că dreptul de a alege şi a fi ales este în Constituţie, a mai spus preşedintele PSD. El a mai arătat că a existat o majoritate de dreapta în România, trei guverne, patru prim-miniştri ai actualilor membri de coaliţie PNL şi a fost suficient timp să rezolve aceste probleme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PSD a afirmat la Parlament, după votul pe eliminarea pensiilor speciale, că au intrat într-un calendar de recuperare şi la cererea de plată numărul doi şi cea numărul trei din PNRR.

”Ceea ce am votat astăzi, vă reamintesc că eu nu am pensie specială. În ultima zi de mandat , în cele două mandate mi-am dat demisia şi cred că dacă ar fi făcut toţi parlamentarii acest lucru, nu am mai fi fost ipocriţi să încercăm să transferăm de la unul la altul victoriile dar şi insuccesele. A existat o majoritate de dreapta în România, lucru pe care îl cunosc şi eu şi dvs, au avut timp să rezolve tot ceea ce au promis în această perioadă. Au existat trei guverne, patru prim-miniştri ai actualilor membri de coaliţie PNL, a fost suficient timp să rezolve aceste probleme”, a spus premierul Marcel Ciolacu. 

”Astăzi am început cu pensiile parlamentarilor. E un lucru corect. Nu poţi să ceri altor categorii, dacă tu îţi menţii aceste privilegii”,  mai afirmat Ciolacu. 

El a menţionat că există europarlamentarii care au acest privilegiu şi aproape în toate parlamentele lumii există această pensie pentru europarlamentari.

”Important este ca oamenii politici să se adapteze cerinţelor şi a nevoilor din propria ţară şi a nevoilor din propria ţară. (..) Astăzi,  aţi văzut cu o largă majoritate, 382 de voturi, am terminat cu pensiile speciale la parlamentari, urmează cumulul  pensiei cu salariul. Există excepţii pentru alesii locali, pentru că dreptul de a alege şi a fi ales este în Constituţie şi nimeni nu are dtreptul să atace Constituţia României, fiindcă atunci ar fi un haos în ţară. O să fie excepţii la actori, la profesorii universitari, (..) la medicii care sunt şi profesori. Sunt lucruri  normale, dar se termină şi acest capitol”, a mai spus Ciolacu la Parlament. 

El a precizat că s-au convenit amendamentele în comisie şi ”vor încheia în această săptămână până la finalul sesiunii şi discuţia cu pensiile speciale şi cu acele eşalonări şi negocieri avute pentru până în 2035”. 

”Trebuie să înţelegem că nevoie societăţii româneşti sunt cu totul altele decât nevoile noastre personale. Este evident că am un program, că împreună cu colegii mei  avem o foaie de parcurs”, a mai declarat Marcel Ciolacu, după votul din Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.