Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă în unele zone din judeţul Maramureş, autorităţile precizând că în Pasul Gutâi şi în Pasul Prislop vizibilitatea este redusă sub 100 de metri, din cauza ninsorii viscolite. De asemenea, tot în cele două zone există zăpadă frământată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Maramureş a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că zăpada frământată până la un centimetru se găseşte depusă pe partea carosabila a DN18, în Pasul Gutâi, între km 15 şi km 43, pe DN17C şi pe DN18, în Pasul Prislop, între km 156 şi km 181. Celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul curat şi umed.
 
Autorităţile au acţionat cu 19 utilaje şi au fost răspândite 76 tone de material antiderapant.
 
De asemenea, vizibilitatea este redusa, sub 100 de metri, de ninsoarea viscolita pe DN18, Pasul Gutâi, între km 15 şi km 35, respectiv în Pasul Prislop, între km 162 şi km 173. Totodată, ninge în Pasul Gutâi, pe Dealul Ştefăniţei şi la Borşa. 
Prefectura Maramureş a mai transmis că sunt precipitaţii mixte în zona de deal (lapoviţă şi ninsoare), plouă în zonele depresionare şi zonele joase. 
 
Conform sursei citate, vremea va fi uşor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Îndeosebi în cursul zilei pe arii extinse vor cădea precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. La munte vor predomina ninsorile, pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 10…15/mp şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificari locale şi temporare, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă va fi tare, cu viteze care vor depăsi 80…100 km/h, viscolind ninsoarea.
 
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 5 grade, iar cele minime între -5 şi -2 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.