Managerul Spitalului Găeşti Lautenţiu Beluşică insistă pentru a primi o cameră hiperbară precizând că unitatea medicală nu mai are locuri cu oxigen în Secţia COVID adulţi, iar punerea în funcţiune a camerei ar dura 7-8 zile. ”Voi intra primul şi singur o tură de presiune pentru ca oamenii să capete incredere”, precizează medicul. El reuterează intenţia de a transmite o petiţie pe această temă Parchetului General European.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
” Astăzi am dat în sistem vestea cea tristă. Nu mai avem locuri cu oxigen în secţia covid adulţi.  Valul trei ne-a lovit sub centură în 8 zile”, anunţă medicul.
El revine la solicitarea sa da a fi alocată o cameră hiperbară pentru tratarea pacienşilor cu COVID-19 şi subliniază că ”şi azi dacă vine, trebuie să treacă printr un proces tehnologic şi profesional specific”, enumerând: contractare, transport, vrificare tehnică, verificare acte, verificare operator, funcţionare goală la parmetrii de bază, perioadă pe care o estimează la cel puţin 7-8 zile.
”Şi cred că voi intra primul şi singur o tură de presiune pentru ca pacienţii să capete încredere”, anunţă Laurenţiu Beluşica într-o postare pe Facebook.
Medicul specialist în medicină hiperbară Bogdan Cristian Ion, care  tratează la un spital privat în Târgu Mureş, dar şi într-o clinică la Constanţa -  cu ajutorul terapiei hiperbare -  pacienţi cu COVID-19,a postat un comentariu ironic la adresa autorităţilor: ”Pentru valul 3 nu mai e timp de ele (n.r. de camerele hiperbare)! Poate la valul 4”. 
La rândul său, Beluşică îşi reafirmă intenţia de a se adresa Parchetului General European şi anunţă: ”Am găsit adresa de email a Parchetului european. Luni la 18 expediez petiţia”.
 
  Managerul Spitalului Găeşti Laurenţiu Beluşica l-a criticat vehement pe şeful DSU Raed Arafat, după ce acesta a refuzat să-i acorde o cameră hiperbară pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.
Joi, Laurenţiu Beluşică a afirmat că în câteva zile a crescut numărul de pacienţi cu COVID internaţi, de la 1 la 24 şi a solicitat din nou o cameră hiperbară pentru tratarea pacienţilor cu COVID, ameninţând că, dacă până luni această problemă nu se rezolvă, se va adresa procurorului general european Laura Codruţa Kovesi.
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.