Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Bogdan Nica, face un apel public la asociaţiile care pot ajuta spitalul cu voluntari care să "aibă curajul" să se echipeze adecvat, cu combinezoane puse la dispoziţie de spital, şi să intre în secţiile care tratează pacienţii cu COVID-19 pentru a da apoi relaţii despre bolnavi familiilor acestora. "Şi eu răspund la telefon, şi directorul medical, a ajuns şi directorul financiar, tot dăm date despre pacienţi, dar nu facem faţă, credeţi-mă! Oamenii vor să ştie, uneori şi din oră în oră, mai ales despre cei din terapie. Este aproape imposibil fără sprijinul unor voluntari", afirmă directorul spitalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Bogdan Nica, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că unitatea sanitară face demersuri pentru a creşte capacitatea de tratare atât în ceea ce priveşte pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, cât şi pe cei cu alte patologii.

"Să nu aud că nu suntem pregătiţi! Suntem foarte pregătiţi, singura noastră problemă - şi este imensă, şi vă spun foarte sincer, la asta lucrăm acum - este comunicarea cu pacienţii. Devine foarte dificilă, telefoanele sună non stop, personalul e foarte obosit. Fac un apel prin dumneavoastră la asociaţiile care doresc, să mă contacteze, cu voluntari care să aibă curajul să îmbrace acele costume, le punem noi gratuit la dispoziţie, să intre în secţie, să discute cu personalul din secţie, să ia date despre pacienţi, să sune familiile şi să le spună în ce stare sunt. Şi eu răspund la telefon, şi directorul medical, a ajuns şi directorul financiar, tot dăm date despre pacienţi, dar nu facem faţă, credeţi-mă! Oamenii vor să ştie, uneori şi din oră în oră, mai ales despre cei din terapie. Este aproape imposibil fără sprijinul unor voluntari", a susţinut Nica.

Managerul unităţii medicale a dat şi "o veste foarte bună”, aceea că 25 de studenţi în ultimii ani la Medicină îi vor sprijini pe medicii care lucrează în ATI şi UPU şi secţia cu pacienţi COVID-19.

"Dar aş prefera ca voluntarii să discute cu familia, să nu fie personal medical, ca să folosim cadrele medicale, studenţii, pe post de asistenţi, medici de toate specialităţile pentru COVID şi persoane care să primească un training foarte rapid pentru relaţia privind pacienţii”, a menţionat Bogdan Nica.

Nica, de profesie medic, a precizat că, în urma măsurilor restrictive, nu se mai constată "o creştere accelerată”, ci "un platou înalt, care depăşeşte cu mult capacitatea de tratament a tuturor spitalelor din România, nu numai a SJU Ploieşti, care oricum avea deficit de personal".

"Am ajuns aproape ca Balşul, am avut şi noi pacienţi pe culoar, pe targă, am mai cărat paturi şi astăzi mai duc nişe paturi ca să fim pregătiţi pentru zilele astea libere, să nu stea oamenii pe scaune. Dacă vin 16 într-o oră, şi ai accident vascular, ai un accident de maşină, nu ai unde să îi pui”, a adăugat managerul spitalului.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a tratat aproape 2.600 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 480 pe Terapie Intensivă. Rata de supravieţuire a bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus înregistrată la nivelul spitalului este de aproape 48%, 260 de pacienţi internaţi în Terapie intensivă la acest spital decedând. În ceea ce priveşte pacienţii cu COVID-19 intubaţi, 15% dintre aceştia au supravieţuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.