Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a transmis, marţi, un mesaj de Crăsiun, de la Săvârşit unde petrece sărbătorile, în care vorbeşte despre importanţa anului 2019 şi despre realizările acestui an. ”Acum, la cumpăna dintre ani, vă îndemn să nu uitaţi că Marea Unire şi războiul au fost obţinute cu mare suferinţă, cu sacrificiu personal şi cu sacrificiu naţional”, a transmis Margareta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Anul 2019 a privit spre trecut şi spre viitor. Am încheiat sărbătoarea Centenarului Marii Uniri şi a Primului Război Mondial, iar tinerii români s-au simţit inspiraţi de curajul şi devotamentul Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria. În acelaşi an, am exercitat pentru prima oară în istoria noastră preşedinţia Consiliului UE, unanim apreciată în ţările europene. Acum, la cumpăna dintre ani, vă îndemn să nu uitaţi că Marea Unire şi războiul au fost obţinute cu mare suferinţă, cu sacrificiu personal şi cu sacrificiu naţional. De asemenea, să nu uităm că performanţa noastră europeană se datorează în special sutelor de profesionişti care lucrează în instituţiile Statului, care muncesc devotat şi discret, fără să fie în luminile rampei”, a transmis Margareta, în Ajun de Crăciun.

”Familia mea şi cu mine am susţinut cauza României printr-un număr de vizite pe continent şi în vecinătatea europeană, urmând calea deschisă de Regele Mihai în anul 1997, când a efectuat primul turneu NATO. De atunci încoace, Familia Regală a realizat peste 350 de vizite externe, purtând interesele majore ale României. Pentru noi, 2019 a fost şi un an al proiectelor sociale, educaţionale, economice şi culturale. Am fondat patru noi burse regale, iar ele merg, în mod egal, la Bucureşti şi la Chişinău. Am condus misiuni economice şi universitare în mai multe ţări. Mai bine de 50 de instituţii şi organizaţii româneşti, cu o activitate competitivă pe plan european, se află sub patronaj regal. Proiectele umanitare ale fundaţiei mele şi ale Crucii Roşii au din ce în ce mai profund impact în societate”, a mai precizat Custodele Coroanei.

Majestatea Sa a făcut referire şi la Regele Mihai.

”În aceste zile, fiecare dintre noi se găseşte alături de familie şi de prieteni. Vă îndemn să vă îndreptaţi inima şi gândul către extraordinarul exemplu de iubire şi bunătate al Domnului Nostru Isus Hristos. Să fim alături în gând şi faptă cu cei fără nimeni pe lume, cu cei aflaţi în suferinţă şi cu cei care au pierdut pe cei dragi. Ne gândim la Regele Mihai, care nu mai este printre noi, dar se află în inimile şi cugetele noastre, aşa cum România a fost mereu în sufletul lui.  Doresc tuturor românilor din ţară, din Republica Moldova şi celor departe de patrie şi de familie, la mulţi ani cu sănătate, speranţă şi pace sufletească! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, îşi încheie Margareta mesajul de Crăciun.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.