MInisterul Afacerilor Interne a transmis că, în ultimele 24 de ore, peste 100.000 de persoane au intrat în România, dintre care aproape 7.000 au fost cetăţeni ucraineni. Totodată, în ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.404 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Aceştia beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 26.226 mijloace de transport şi 100.328 de persoane, dintre care 6.854 cetăţeni ucraineni, conform comunicatului de presă al MAI.

În ultimele 24 de ore, structurile MAI au intervenit la 4.437 de evenimente, 3.066 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.371 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 799 posibile infracţiuni, peste 26% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 33 de persoane.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 10 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Sâmbătă, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 176 de autori de infracţiuni, care au săvârşit tot atâtea fapte penale.

Tot în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au reţinut 518 permise de conducere (56 pentru consumul de alcool şi 16 pentru consumul de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 191 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 6.225 contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,3 milioane de lei, mai arată sursa citată.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.138) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 61 pentru stingerea de incendii şi 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 21 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 18 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 128.544 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 2 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 54,5%.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.