Mai mulţi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, care au fost plecaţi în străinătate sau au avut contact cu persoane venite din zone considerate de risc au fost trimişi să se autoizoleze, a anunţat compania, care precizează că decizia a fost luată pentru a se reduce riscul de contaminare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu sunt suspecţi de coronavirus, măsura a fost luată preventiv”, au declarat pentru News.ro reprezentanţii companiei.

Compania nu precizează despre câţi angajaţi este vorba şi nici care este starea de sănătate a acestora.

”În contextul epidemiologic actual generat de riscul infectării cu coronavirus, inclusiv la nivelul CE Oltenia se desfăşoară un plan de protecţie aprobat de conducerea companiei, în concordanţă cu legislaţia naţională şi măsurile stabilite la nivel guvernamental. Pentru menţinerea condiţiilor de siguranţă a propriilor angajaţi, se respectă toate măsurile de prevenire şi de protecţie, de la cele preventive de igienă, până la acordarea unei perioade de repaus, anterior începerii activităţii, pentru salariaţii care s-au deplasat sau au avut contact cu persoane venite din zonele înregistrate cu risc de infectare din afara ţării, în aşa fel încât să se reducă la minimum riscul de contaminare pentru personalul activ”, a anunţat Complexul Energetic Oltenia, într-un comunicat pe site-ul său.

Salariaţii se află acum în autoizolare.

”Respectivii salariaţi se află în autoizolare preventivă sau recomandată, fără să fi fost necesară intervenţia forţelor de ordine, aşa cum în mod fals este informată opinia publică prin intermediul unor canale media locale”, mai arată compania.

CE Oltenia are circa 13.000 de angajaţi.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.