Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus, joi, în dezbatere publică, un proiect de ordin al ministrului care prevede atât asigurarea protecţiei personalului din minister, poliţişti, jandarmi, cadre militare ale Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI), funcţionari publici din instituţiile subordonate ministerului, cât şi a familiilor acestora, soţul sau soţia, copiii şi părinţii aflaţi întreţinerea lor legală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Începând de astăzi (joi, n.r.) punem în transparenţă decizională şi un proiect de Ordin al Ministrului, prin care asigurăm cadrul funcţional al asigurării unor măsuri de protecţie pentru poliţişti şi membrii familiilor acestora, soţul, soţia, copiii şi părinţii aflaţi în întreţinere legală, în situaţiile în care sunt supuşi unor ameninţări sau violenţe ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu acestea. Ideea centrală este că atunci când apar ameninţări asupra unor angajaţi ai ministerului în legătură cu activitatea profesională desfăşurată, trebuie să existe posibiltatea ca instituţia să ia măsuri de protecţie pentru aceşti angajaţi, inclusiv acasă, inclusiv în raport cu familia acestuia”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, într-o conferinţă de presă.

Prin proiectul de ordin beneficiază de protecţie atât persoanalul ministerului, respectiv poliţiştii, personalul militar al Jandarmeriei Române, cadrele militare ale Direcţiei Generale de Protecţie Internă şi funcţionarii publici din unităţile, instituţiile sau structurile din subordinea ministerului, cât şi familiile acestora, respectiv soţul sau soţia, copiii şi părinţii aflaţi în întreţinerea lor legală.

Protecţia se va impune la solicitare sau din oficiu, atunci când există cazul unor ameninţări sau violenţe manifestate împotriva personalului MAI în urma exercitării atribuţiilor de serviciu, care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea acestuia şi a familiilor.

Solicitarea trebuie să indice persoana sau persoanele pentru care se cere protecţie, motivul pentru care este necesară protecţia, dar şi alte date de interes operativ pentru asigurarea unei protecţii eficiente. De asemenea, atunci când se solicită instituirea protecţiei pentru membri de familie, la solicitare se ataşează şi acordul lor scris.

Protecţia din oficiu se va realiza la propunerea DGPI, cu acordul persoanelor vizate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.