Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează, în ce priveşte situaţia de pe insula Samothraki, că din datele transmise de consulul român reiese că până în prezent au fost două curse: una pentru autovehicule, în care s-au regăsit doar 25 de autoturisme înmatriculate în România, şi una de pasageri, în care nu s-au regăsit şi turişti străini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE reiterează că este, în continuare, în contact cu autorităţile elene şi face demersuri atât la nivel diplomatic, cât şi consular pentru soluţionarea în cel mai scurt timp a situaţiei şi evacuarea tuturor cetăţenilor români aflaţi în zona portului de pe insula Samothraki.

Consulul General al României la Salonic se află în Portul Alexandroupolis încă de la ora 15.30 (ora locală) pentru a acorda asistenţă consulară, în caz de necesitate. Diplomatul român va rămâne în zonă până la finalizarea demersurilor de evacuare a tuturor cetăţenilor români aflaţi în zona portului.

"Conform datelor comunicate de consulul român până la acest moment au fost două curse - una pentru autovehicule în care s-au regăsit doar 25 de autoturisme înmatriculate în România şi una de pasageri în care nu s-au regăsit şi turişti străini", arată MAE, într-un comunicat de presă transmis miercuri seară.

MAE, prin Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României al Salonic, menţine în permanenţă legătura cu cetăţenii români aflaţi pe insulă şi urmăreşte îndeaproape demersurile de evacuare a acestora.

MAE arată că, potrivit informaţiilor de ultimă oră comunicate de către reprezentanţii Consulatului General al României la Salonic, programul de funcţionare al navelor de transport pasageri şi autovehicule este: Nava Zephiros, pentru pasageri cu plecare la ora 20:30 şi ora 01:00 (ora locală), Nava Anax, pentru autoturisme cu plecare la ora 21:00 (ora locală), Nava Andrus Jet, pentru pasageri şi autoturisme cu plecare în jurul orei 22:00 (ora locală).

"Reamintim cetăţenilor români că pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, sau la numărul de urgenţă al misiunii: +30 6978996222", mai arată MAE.

Sute de români sunt printre cei 1.500 de turişti blocaţi pe insula Samothrakis, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat. Pe insulă au izbucnit şi incendii de vegetaţie, care iau amploare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.