Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe informează că, în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, în cursul zilei de sâmbătă, potrivit informaţiilor primite din teren, punctul de frontieră de la Rafah, dintre Fâşia Gaza şi Republica Egipteană, a fost deschis doar pentru a permite doar accesul camioanelor care transportă ajutoare umanitare, precizând că, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, continuă dialogul în vederea asigurării condiţiilor necesare evacuării cetăţenilor români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre ajutoare umanitare furnizate de Organizaţia Naţiunilor Unite şi anunţate în cursul zilei de vineri de către secretarul general al organizaţiei, Antonio Gutierrez, mai arată comunicatul de presă al MAE.

Celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe  menţine coordonarea cu alte state  şi organizaţii internaţionale care întreprind demersuri similare pentru proprii cetăţeni/funcţionari.

MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi cele egiptene în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru evacuarea cetăţenilor români din Fâşia Gaza care au solicitat acest lucru pe lângă Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah.

 Un convoi care include 20 de camioane de ajutoare urma să intre sâmbătă în Fâşia Gaza din Egipt, transportând medicamente şi alimente, precizează un comunicat al grupării palestiniene Hamas, citat de Reuters.

Convoiul transportă medicamente, consumabile medicale şi o cantitate limitată de alimente (conserve).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.