Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că, în ziua de 1 iulie, este anunţată o grevă a angajaţilor grupului ADP (Aéroports de Paris), cu posibilitatea de a fi extinsă şi care va produce perturbări semnificative ale curselor aeriene, formarea de cozi, întârzieri în graficul de zbor şi anulări ale unor curse aeriene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE recomandă verificarea informaţiilor pe site-urile companiilor aeriene alese şi să se anticipeze sosirea la aeroport astfel: cel puţin trei ore pentru un zbor internaţional şi cel puţin două ore pentru un zbor intern sau european. Air France intenţionează să îşi asigure toate zborurile pe distanţe lungi şi 90% din celelalte curse.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de circumscripţia consulară în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.meteoalarm.orghttps://paris.mae.rohttps://lyon.mae.rohttps://strasbourg.mae.rohttps://marsilia.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.