Ministerul Afacerilor Externe (MAE) afirmă, referitor la afişarea într-un lanţ de supermarketuri din Marea Britanie a unui "avertisment", în limba română, pentru hoţii din magazine, că acest mesaj are "un puternic caracter discriminatoriu" şi nu reflectă "imaginea reală a comunităţii române din Marea Britanie, bine integrată şi care aduce o contribuţie reală la dezvoltarea societăţii şi economiei britanice". Ambasada României a solicitat companiei şi poliţiei locale înlăturarea imediată a materialelor cu caracter discriminatoriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, referitor la informaţiile apărute în spaţiul public privind mesajul afişat în incinta unei filiale a unui cunoscut lanţ de magazine alimentare din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, că Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord s-a autosesizat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri atât pe lângă conducerea companiei, cât şi pe lângă autorităţile centrale şi locale, inclusiv la nivelul ministerului de externe britanic (Foreign, Commonwealth and Development Office), pentru a exprima surprinderea şi dezacordul părţii române faţă de apariţia mesajului respectiv, care are un puternic caracter discriminatoriu.

"MAE dezaprobă acest tip de mesaje discriminatorii care nu reflectă imaginea reală a comunităţii române din Marea Britanie, bine integrată şi care aduce o contribuţie reală la dezvoltarea societăţii şi economiei britanice", a arătat sursa citată.

De asemenea, în scrisoarea adresată conducerii companiei şi poliţiei locale, reprezentanţii ambasadei au solicitat înlăturarea imediată a materialelor cu caracter discriminatoriu, precum şi clarificarea circumstanţelor şi a motivelor care au stat la baza utilizării acestora.

"Ambasada României la Londra urmăreşte cu deosebită atenţie acest subiect şi va întreprinde toate demersurile legale pentru a asigura cetăţenilor români din Marea Britanie garantarea drepturilor în calitate de cetăţeni UE şi aplicarea unui tratament non-discriminatoriu", au transmis reprezentanţii MAE.

În mesajul afişat în magazinele Tesco scrie, în limba română, că "Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penal". "Avertisment pentru hoţii din magazine. Ofiţeri de Poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.