Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, luni, că 28 de cetăţeni români, angajaţi ai unei companii de prelucrare a cărnii din Olanda, au fost confirmaţi cu coronavirus. Românii sunt asimptomatici şi au fost plasaţi în carantină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Haga, s-a autosesizat prompt ca urmare a informaţiilor apărute în cursul zilei de ieri în mass-media locală, referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor persoane din provincia olandeză Gelderland, lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii, printre care se regăsesc şi 28 de cetăţeni români. Conform datelor preliminare, obţinute de la angajator, cei 28 de cetăţeni români confirmaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 au fost plasaţi în carantină. Starea de sănătate a acestora este bună, toţi fiind asimptomatici”, a transmis, luni, MAE, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, reprezentaţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale  competente şi angajatorul lucrătorilor în vederea obţinerii de informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor infectate.

”MAE precizează că Serviciul de Sănătate Publică olandez monitorizează constant situaţia acestora, fiind vizitaţi zilnic de către medici. De asemenea, reprezentanţii angajatorului au menţionat că cetăţenilor români le sunt asigurate toate condiţiile de cazare şi masă, inclusiv plata concediului medical pe întreaga perioadă cât aceştia se vor afla în carantină”, a mai transmis MAE.

MAE menţionează, de asemenea, că locaţia în care cetăţenii români sunt cazaţi este folosită de regulă pentru petrecerea vacanţelor.

Potrivit MAE, până în prezent, la Ambasada României la Haga nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români în cauză sau din partea membrilor de familie ai acestora. Totodată, misiunea diplomatică a solicitat angajatorului facilitarea dialogului direct cu cetăţenii români afectaţi.

”Ambasada României la Haga menţine legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu angajatorul cetăţenilor români, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în limita competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, a mai transmis MAE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.