Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat vineri la evenimentul de intrare în dotarea IGSU a 8 autospeciale de stingere cu pulbere şi a 15 microbuze de transport, că România, în plan regional, mai ales în contextul agresiunii militare a Rusiei asupra Ucrainei, şi-a asumat un rol important în gestionarea fluxurilor de refugiaţi, ca stat aflat în prima linie a eforturilor internaţionale, de asistenţă umanitară şi de protecţie. El a menţionat că cele 8 autospeciale de stingere a incendiilor, cu care se poate interveni pentru stingerea incendiilor de mari proporţii, în obiective industriale mari şi cele 15 microbuze ce vor fi folosite pentru nevoile de transport în diferite situaţii de urgenţă vor completa capabilităţile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, o structură cu un rol esenţial în asigurarea unui răspuns integrat şi profesionist în misiunile de protejare şi salvare a vieţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Ministrul de Interne a declarat în cadrul evenimentului că noile echipamente recepţionate astăzi, în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, care vor intra în dotarea serviciilor profesioniste, pentru situaţii de urgenţă, vor aduce un plus de siguranţă pentru cetăţenii din ţara noastră dar şi din statele în care vom desfăşura acţiuni de sprijin, aşa cum am făcut de fiecare dată când am fost solicitaţi.

”Cele 8 autospeciale de stingere a incendiilor, cu care se poate interveni pentru stingerea incendiilor de mari proporţii, în obiective industriale mari şi cele 15 microbuze ce vor fi folosite pentru nevoile de transport în diferite situaţii de urgenţă vor completa capabilităţile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, o structură cu un rol esenţial în asigurarea unui răspuns integrat şi profesionist în misiunile de protejare şi salvare a vieţii. Tot acest proces de modernizare în care se încadrează achiziţiile recente consolidează statutul României de partener de încredere la nivel internaţional, fapt dovedit şi cu ocazia numeroaselor intervenţii în sprijinul altor state ale căror unităţi s-au confruntat cu situaţii dramatice”, a spus Lucian Bode.

Potrivit lui Lucian Bode, ”cu atât mai mult în această perioadă în care sunt încercate securitatea şi stabilitatea atâtor naţiuni, este nevoie de cât mai multe parteneriate şi de un efort conjugat pentru contracararea efectelor asupra economiilor naţionale, asupra vieţii sociale în ansamblul său şi pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”.

”De mai bine de un an, alături de celelalte state europene şi de partenerii americani România este angajată ferm în acordarea de sprijin cetăţenilor ucraineni care au fugit din calea războiului. Demersurile MAI pentru gestionarea acestei crize a refugiaţilor, pe diferite paliere de sprijin, au demonstrat încă odată că doar prin solidaritate şi implicare putem contribui la restabilirea acelui echilibru care să permită un curs cât mai aproape de normalitate al vieţii şi care să ofere speranţă. Efortul instituţional a fost şi este unul însemnat şi a presupus şi presupune în continuare angajarea efectivă a tuturor resurselor materiale şi umane precum şi adaptarea rapidă a întregului sistem de răspuns, pentru a face faţă noilor situaţii şi provocări”, a arătat ministrul de Interne.

El a menţionat că ”România, în plan regional, mai ales în contextul agresiunii militare a Rusiei asupra Ucrainei, şi-a asumat un rol important în gestionarea fluxurilor de refugiaţi, ca stat aflat în prima linie a eforturilor internaţionale, de asistenţă umanitară şi de protecţie”.

”Sistemul de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă din România reprezintă un etalon în aceea ce priveşte capacitatea de adaptare şi asta se datorează efcienţei şi profesionalismului confirmat în multitudinea de misiuni. Atenţia permanentă acordată acestui domeniu a generat demersuri constante de înnoire a tehnicii şi a dotărilor care alături de perfecţionarea continuă a personalului au conturat premisele performanţei prin inovaţie şi calitate”, a completat Bode.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.