Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că România va continua să se coordoneze cu alte state şi organizaţii internaţionale pentru gestionarea pandemiei, a campaniei de vaccinare, dar şi pentru eliminarea treptată a restricţiilor şi revenirea la normalitate. "Pe măsură ce restricţiile vor fi eliminate, consider că este foarte important să ne concentrăm acţiunile viitoare pe reconstrucţia sistemelor publice afectate de pandemie şi pe implementarea lecţiilor învăţate", susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucian Bode a afirmat că a primit, joi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, alături de secretarul de stat Raed Arafat, o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) formată din dr. Hans Kluge, director regional al OMS pentru Europa, dr. Miljana Grbic, şef al biroului OMS pentru România, şi Oxana Domenti, reprezentant al OMS la Uniunea Europeană.

"Cu această ocazie, le-am transmis reprezentanţilor OMS mulţumiri şi aprecieri pentru rolul avut în consolidarea răspunsului şi gestionarea crizei pandemice. Totodată, i-am asigurat că România va rămâne un partener activ şi de încredere în lupta globală împotriva răspândirii COVID-19. Vom continua să acţionăm şi să ne coordonăm la nivel internaţional cu alte state şi organizaţii internaţionale pentru gestionarea pandemiei, a campaniei de vaccinare, respectiv pentru eliminarea treptată a restricţiilor şi revenirea la normalitate", a transmis Bode.

El a subliniat că, după eliminarea restricţiilor, este importantă reconstrucţia sistemulor publice afectate.

"Pe măsură ce restricţiile vor fi eliminate, consider că este foarte important să ne concentrăm acţiunile viitoare pe reconstrucţia sistemelor publice afectate de pandemie şi pe implementarea lecţiilor învăţate. Nu în ultimul rând, în cadrul discuţiilor avute am evidenţiat faptul că trebuie să dezvoltăm cooperarea la nivel internaţional în ceea ce priveşte combaterea pandemiei şi a efectelor ei, deoarece cooperarea este vitală pentru rezilienţa sistemelor publice", a arătat ministrul de Interne.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.