Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, în judeţul Vrancea, că intervenţia primului echipaj de Poliţie în cazul bărbatului din Buzău urmărit în trafic şi agresat în prezenţa a 2 poliţişti "a lăsat de dorit".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent vineri în Vrancea, la deschiderea unui punct de lucru al ISU Vrancea în localitatea Tulnici, ministrul Afacerilor Interne, Lucan Bode, a comentat situaţia de la Buzău unde în week-end un bărbat de 41 de ani a fost urmărit în trafic şi apoi agresat în propria maşină, în prezenţa a doi poliţişti, o agentă şi un agent şef de la postul de poliţie din localitatea Beceni.

"La Buzău, intervenţia primului echipaj a lăsat de dorit. De aceea, în această dimineaţă, la ora 8.00 Corpul de Control al IGPR a demarat un control la IPJ Buzău, pentru a verifica modul în care a intervenit primul echipaj. Cum au gestionat mai departe poliţiştii a fost unul corect.  În consecinţă, în urma acestei cercetări interne vă vom spune dacă poliţiştii de la IPJ Buzău sunt sau nu vinovaţi în ce priveşte intervenţia", a declarat ministrul.

Totodată, Lucian Bode a declarat că agresorii ar putea fi cercetaţi inclusiv pentru ultraj: "Ieri s-a luat măsura reţinerii celor 3 agresori, astăzi Parchetul se va pronunţa. Noi, prin organele de cercetare penală am luat această decizie Ca având suficiente elemente pentru a dispune măsura reţinerii pentru violenţe, şi posibil pentru ultraj, pentru că aţi văzut cum a dat-o la o parte pe doamna poliţist. Toate aceste elemente vor fi analizate de procuror si procurorul va spune dacă vor fi sau nu arestaţi. Noi vom face propria evaluare".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.