Ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a întâlnit, marţi, cu o delegaţie a Congresului SUA şi a apreciat că dialogul continuu cu SUA pentru coordonarea strânsă a răspunsului la actuala criză umanitară şi de securitate este deosebit de important pentru România

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de astăzi am primit vizita unei delegaţii a Congresului SUA, condusă de către Stephen Lynch, preşedinte al Subcomisiei parlamentare pentru Securitate Naţională din Camera Reprezentanţilor. Discuţiile noastre au demonstrat soliditatea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA care anul acesta aniversează 25 de ani, precum şi angajamentul ferm al SUA în ceea ce priveşte securitatea României şi a aliaţilor de pe Flancul estic al Alianţei”, a scris, marţi, Lucian Bode, pe Facebook.  

Ministrul a precizat că împreună cu membrii delegaţiei Congresului SUA a evaluat toate implicaţiile agresiunii militare asupra Ucrainei şi a discutat despre priorităţile comune în domeniul afacerilor interne, un element fundamental al relaţiei dintre România şi SUA.  

”Cu această ocazie, am subliniat colaborarea foarte strânsă pe care o avem în domeniul aplicării legii. De altfel, cooperarea cu agenţiile din SUA în ceea ce priveşte combaterea criminalităţii organizate, combaterea criminalităţii cibernetice, gestionarea situaţiilor de urgenţă şi a frontierelor au dat rezultate foarte bune”, a mai transmis ministrul.  

Potrivit acestuia, nu în ultimul rând, un obiectiv important în cadrul relaţiei bilaterale rămâne includerea României în Programul Visa Waiver.  

”Ne aflăm într-un proces de consultări intensificate cu partenerii de la Washington, cu sprijinul Ambasadei SUA de la Bucureşti, pentru a îndeplini criteriile prevăzute de legislaţia americană pentru accederea în Program. România îndeplineşte în mare măsură criteriile de accedere în Program, dovedind, chiar şi în contextul dificil pe care îl traversăm, că este un furnizor important de securitate şi stabilitate în regiune”, a mai transmis ministrul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.