Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, afirmă că evaluările în baza cărora au fost demişi mai mulţi şefi de inspectorate şcolare în luna august nu-i aparţin, fiind realizate de o comisie de evaluare a contractelor de management, iar în privinţa proceselor intentate de către majoritatea celor demişi a spus că rămâne de văzut cine a avut dreptate, dar până când judecătorii dau soluţiile şefii de inspectorate repuşi pe funcţii de instanţe trebuie să respecte contractele de management şi programul de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Pop a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Arad, cum comentează numărul mare de procese intentate de către inspectorii şcolari demişi în luna august, o parte dintre aceştia fiind repuşi în funcţii de instanţe prin suspendarea ordinelor ministeriale până la judecarea pe fond, el afirmând că evaluările care au stat la baza demiterilor nu-I aparţin.

“Deocamdată sunt procese în derulare, s-au suspendat nişte ordine de ministru, nu vreau să comentez evaluările pe care nu le face ministrul Educaţiei, este o comisie care evaluează contractul de management al fiecărui inspector şi inspector şcolar general sau director de şcoală. Încă în România nu se înţelege că un contract de muncă nu este acelaşi lucru cu un contract de management”, a spus Liviu Pop.

“La final vom vedea cine a avut dreptate, cei care au evaluat contactul de management punctual al unor inspectori sau inspectorii respectivi”, a mai spus el.

“Până atunci, tot ce scrie în contractul de management trebuie respectat. Cum eu respect programul de guvernare şi sunt evaluat ca ministru în baza unui program de guvernare, aşa sunt obligaţi şi managerii de inspectorate să-şi respecte contractul de management, că nu sunt acolo pe persoană fizică, sunt pentru implementarea politicilor educaţionale”, a spus Liviu Pop.

Întrebat cum se înţelege cu inspectorii demişi care au fost repuşi în funcţie de judecători, Pop a răspuns: “Colaborez bine cu toţi inspectorii care fac bine învăţământului. Nu am probleme cu niciunul cât timp respectă programul de guvernare”.

În 18 august, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă prin fax după încheierea programului, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management. Inspectorii generali şcolari care au fost anunţaţi că îşi pierd funcţiile sunt din judeţele: Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu. Majoritatea au conestat în instanţă deciziile de revocare din funcţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.