Un număr de trei milioane de elevi din învăţământul preuniversitar de stat şi 28.000 din învăţământul preuniversitar privat acreditat şi atutorizat sunt beneficiarii creşterii costului standard per elev de la 3.043 lei pe an la 3.740 lei pe an, aşa cum a fost aprobat de Guvern în şedinţa de miercuri, iar alocarea bugetară este de 13,9 miliarde lei pe an, a declarat pentru News.ro secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Liviu Pop.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Costul standard per elev şi preşcolar pentru învăţământul preuniversitar de stat, particular şi confesional acreditat pentru anul 2017 creşte de la 3.043 lei pe an la 3.740 lei, potrivit unei hotărâri de Guvern adoptate în şedinţa de miercuri.

"Această creştere vizează trei milioane de elevi din învăţământul preuniversitar de stat şi 28.000 de elevi din învăţământul preuniversitar privat acreditat sau autorizat. Creşterea costului standard cu 697 de lei pe an înseamnă alocarea unui buget numai pentru acest capitol de 13,9 miliarde lei pe an", a declarat pentru News.ro secretarul de stat Liviu Pop.

Întrebat dacă odată cu alocarea acestor sume pentru învăţământul privat acreditat ar putea să scadă taxele de şcolarizare la aceste instituţii de învăţământ, secretarul de stat a spus că un astfel de aspect nu este prevăzut în lege. 

"Nu este prevăzut în lege acest aspect. Este precum autonomia univeristară", a adăugat secretarul de stat Liviu Pop.

Potrivit Guvernului, unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, particular şi confesional acreditat primesc finanţare de bază în limitele costului standard per elev/preşcolar, de la bugetul de stat, din sumele defalcate din TVA prin bugetele locale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.