Bazinul olimpic de înot din Focşani a fost inaugurat joi în prezenţa preşedintelui PSD Livi Dragnea şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea Vrancea, Marian Oprişan. La finalul vizitei, Dragnea a spus că va sprijini cu toate puterile sale, care ”deocamdată nu sunt mici” să fie făcute în ţară cât mai multe bazine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest bazin are un potential de care nimeni de aici, acum, nu-şi dă seama. Va fi foarte dorit şi va schimba în bine viaţa oraşului.. O să sprijin cu toate puterile mele care deocamdată nu sunt mici să se facă în ţară cât mai multe bazine. Eu am învăţat să înot în Dunăre, dar acum nu mai e aşa de simplu. E un obiectiv major ca tot mai mulţi copii să înveţe să înoate, e bine pentru ei, dar îi ajută şi la sănătate. Edificiul arată foarte bine, e o lucrare foarte bună, sunt suficiente locuri, e foarte luminos, aerisit, condiţiile sunt bune”, a declarat Liviu Dragnea.

Bazinul olimpic de înot din Focşani inaugurat joi este unul dintre cele mai mari bazine olimpice de înot din ţară şi al treilea din ţară, omologat de Federaţia Internaţională de Polo. Accesul pentru public va fi permis peste 2-3 saptamani, iar accesul copiilor din judeţul Vrancea va fi gratuit.

Lucrările la bazinul de la Focşani au început în decembrie 2015, iar valoarea lor se ridică la 35 de milioane de lei.

Potrivit preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan, Baza Sportivă constă într-un bazin competiţional cu o suprafaţă de 832 de metri pătraţi şi o adâncime de 2,3 metri, dar şi un bazin de antrenament de 312 metri pătraţi şi o adâncime variabil, cuprinsă între 1,2 şi 1,6 metri. De asemenea, Baza Sportivă realizată în Cartierul Sud mai cuprinde o tribună cu 400 de locuri, vestiare, cabine de duş.

Bazinul olimpic ar urma să găzduiască inclusiv competiţii de înot şi polo, dar şi antrenamente ale sportivilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.