Lista ţărilor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizată, joi seara, iar România, Republica Moldova şi Bulgaria se numără printre ţările incluse în zona roşie, din cauza incidenţei ridicate a cazurilor de COVID-19. Austria şi Elveţia au intrat în zona galbenă, după scăderea ratei de infectare, iar Ucraina, în urma creşterii acesteia. Olanda, Germania şi Franţa sunt printre ţările intrate în zona verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Hotărârea nr. 77 privind actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.
 
Astfel, în zona roşie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus şi Groenlanda. 
 
În zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Austria, Elveţia, Gibraltar, Iran, Maldive şi Bahamas; din zona verde, în urma creşterii incidenţei:Ucraina, Insulele Feroe şi Leshoto.
 
În zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franţa, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo şi Capul Verde.
 
Lista intră în vigoare în 3 octombrie, la ora 0.00.
         
De asemenea, se modifică HCNSU 43 din 01.07.2021 prin includerea excepţiei de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă, precum şi cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condiţiile deplasării în scop profesional.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.